گیگسان

دانستنی ها

گیگسان

دانستنی ها

کپسول دانازول

کپسول دانازول

کپسول دانازول ,کپسول دانازول 200,کپسول دانازول برای درمان کیست,کپسول دانازول,کپسول دانازول 100,کپسول دانازول چیست,کپسول دانازول ٢٠٠,کپسول دانازول یو اس پی

کپسول دانازول

توضیحاتی در مورد کپسول دانازول

کپسول دانازول (Danazol) دارویی است که برای مواردی همچون کیست‌های خوش خیم و اختلالات قاعدگی تجویز می‌شود.چاقی، پرمویی و آکنه از عوارض آن است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول دانازول صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

کاربرد کپسول دانازول

دانازول برای درمان آندومتریوز، منوراژی و دیگر اختلالات قاعدگی، کیست های خوش خیم و دردهای دوره ای شدید پستان، ژینکوماستی(در صورتیکه روشهای دیگر غیر مؤثر باشد) و در درمان طولانی مدت آنژیوادم ارثی بکار می رود.

مکانیسم اثر کپسول دانازول

دانازول با مهار آزادشدن گنادوتروپین های هیپوفیز ممکن است محور هیپوفیز-تخمدان را مهار کند. دانازول آزاد شدن LH,FSH را مهار کرده و در نتیجه تولید استروژن تخمدان را کم می کند. همچنین ممکن است مستقیماً تولید استروئیدهای تخمدانی را مهار نماید و به گیرنده های آندروژن، پروژسترون و گلوکورتیکوئید و نیز به گلوبین متصل شونده به کورتیکواستروئید و هورمون های جنسی اتصال یابد و سرعت کلیرانس متابولیک پروژسترون را زیاد کند.

فارماکوکینتیک کپسول دانازول

متابولیسم دارو کبدی و دفع آن کلیوی می باشد. نیمه عمر دارو، تقریباً 5/4 ساعت است. فارماکوکینتیک جذب: مقدار جذب شده به مقدار مصرف بستگی ندارد. دو برابر کردن مقدار مصرف تنها به میزان ۴۰-۳۴ درصد موجب افزایش جذب می شود. پخش: مشخص نیست. متابولیسم: به ۲-هیدروکسی ـ متیل اتیسترون متابولیزه می شود. دفع: مشخص نیست.

منع مصرف کپسول دانازول

در بیماری های شدید کبدی، کلیوی و قلبی بیماری های ترومبوآمبولیک، خونریزی واژینال با علت ناشناخته، تومورهای وابسته به آندروژن و پورفیریا نباید مصرف شود.

عوارض کپسول دانازول

تهوع،سرگیجه، بثورات جلدی، درد پشت، عصبانیت، سردرد، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، گرگرفتگی، کوچک شدن پستان، اسپاسم عضلات اسکلتی، ریزش مو و مقاومت به انسولین از عوارض جانبی مهم دارومی باشند.

تداخل دارویی با کپسول دانازول

دانازول اثر ضدانعقادی داروهای ضدانعقاد کومارینی یا مشتقات اینداندیون را فزایش داده و ممکن است باعث خونریزی شود. همچنین ممکن است با افزایش غلظت قند خون و مقاومت به انسولین با داروهای پایین آورنده قند خون تداخل داشته باشد. افزایش غلظت پلاسمایی و خطر سمیت کلیوی سیکلوسپورین نیز گزارش شده است.

هشدار در مورد مصرف کپسول دانازول

1. در کودکان ، افراد مسن، افزایش غیر طبیعی گلبولهای قرمز، صرع، دیابت، زیادی فشار خون، میگرن، اختلالات لیپوپروتئین و سابقه ترومبوز باید با احتیاط مصرف شود. 2. در صورت بروز صفات ثانویه جنسی مردانه و زنانه، مصرف دارو باید قطع شود ( در صورت مصرف مداوم ممکن است این صفات غیر قابل برگشت باشند.) 3. طی درمان با این دارو، باید از روشهای غیر هورمونی استفاده شود.

توصیه هایی در مورد مصرف کپسول دانازول

1. امکان بروز واکنشهای حساسیت به نور وجود دارد. 2. در صورت وجود احتمال بارداری، دارو را قطع نموده و با پزشک تماس بگیرید. از آنجایی که مصرف این دارو ممکن است موجب اختلال در عملکرد کبد شود، انجام آزمون‌های عملکرد کبد به طور مرتب ضروری است. در صورت بروز صفات ثانویه جنسی مردانه و زنانه مصرف دارو باید قطع شود. مصرف دارو در کودکان و افراد مسن با احتیاط باید مصرف گردد. بیماران زن در طول درمان با این دارو از روش‌های مؤثر جلوگیری از حاملگی استفاده کنند و در صورت باردار بودن مصرف دارو را قطع و با پزشک مشورت کنید. به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی شدید در شیرخوار، قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو (بسته به اهمیت مصرف دارو در مادر) باید صورت گیرد. دارو را باید در دمای 15 الی 30 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

کپسول دانازول چیست

کپسول دانازول (Danazol) برای درمان آندومتریوز (رحم زنان)، بیماری فیبروکیستیک پستان، پستان درد، ژنیکوماستی، اختلالات قاعدگی مانند منوراژی، جلوگیری بعد از نزدیکی مشکوک به حاملگی و همچنین در بدنسازی استفاده می‌گردد. این دارو به صورت کپسول های 100 و 200 میلی گرمی تولید شده و سوخت و ساز آن در کبد صورت می‌گیرد و از طریق مدفوع و ادرار دفع می‌گردد. توجه: در مواردی که بیمار مبتلا به نارسایی‌های قلب ، کبد ، کلیه، دیابت، میگرن و همچنین فشار خون بالا است بهتر است این دارو با احتیاط بیشتر و با مشورت پزشک مورد استفاده قرار گیرد.

مقدار مصرف کپسول دانازول

میزان مصرف این دارو برای بیماری‌های مختلف متفاوت است و باید توسط پزشک و با توجه به نوع بیماری که به آن مبتلا شده‌اید تعیین گردد. الف) آندومتریوز خفیف بزرگسالان: دارو به صورت ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم دو بار در روز خوراکی به مدت ۳ تا ۶ ماه مصرف می شود. درمان ممکن است تا ۹ ماه ادامه یابد. ادامه درمان برحسب پاسخ بیمار است. ب) آندومتریوز متوسط ـ شدید بزرگسالان: دارو به صورت ۴۰۰ میلی گرم دو بار در روز خوراکی به مدت ۳ تا ۶ ماه مصرف می شود. درمان ممکن است تا ۹ ماه ادامه یابد. پ) بیماری فیبروسیستیک پستان بزرگسالان: مقدار mg/day 400-100 در دو مقدار منقسم مصرف می شود و این برنامه درمانی به مدت ۶-۲ ماه به طور مداوم دنبال می شود. ت) پیشگیری از آنژیوادام ارثی بزرگسالان: مقدار ۲۰۰ میلی گرم ۳-۲ بار در روز مصرف می شود تا پاسخ مطلوب به دست آید. مقدار مصرف باید هر ۳-۱ ماه به نصف برسد. در صورت عود بیماری، دوز مجدداً به ۲۰۰ میلی گرم دو بار در روز افزایش یابد. تنظیم دوز با احتیاط صورت گیرد.

مصرف کپسول دانازول

معاینات روتین پستان در طی درمان باید انجام شود. در صورت بزرگ شدن گره‌های پستان در طی درمان، فورا به پزشک اطلاع دهید. در بیماری فیبروکیستیک پستان بیمار را مطلع کنید که درد و ناراحتی معمولا طی ۳-۲ ماه تسکین می‌یابد. همچنین الگوهای قاعدگی ممکن است در طول درمان منظم یا نامنظم باشد. در درمان آندومتریوز و بیماری فیبروسیستیک پستان، مصرف کپسول دانازول باید از دوران قاعدگی شروع شود. در طی مصرف این دارو وزن بیمار باید کنترل شود. تست‌های پایه و دوره‌ای کار کبد باید در همه بیماران انجام شود. از بیماران دیابتی باید تست‌های قندخون به عمل آید. در جوانان باید مایع منی را از نظر حجم، چسبندگی، تحرک و تعداد اسپرم هر ۳ الی ۴ ماه بررسی کرد. در طول درمان و ۶ الی ۸ هفته بعد از درمان یک روش غیرهورمونی جلوگیری از بارداری باید بکار گرفته شود چون تخمک‌گذاری ممکن است سرکوب نشود.

مشخصات کپسول دانازول

دانازول (به انگلیسی: Danazol) رده درمانی: استروئید آنابولیک (آگونیست هورمونهای جنسی مردانه). اشکال دارویی: کپسول . طبقه بندی فارماکولوژیک: آندروژن طبقه بندی درمانی: ضد استروژن، آندروژن طبقه بندی مصرف در بارداری: رده X نام های تجاری: Danogen

موارد مصرف کپسول دانازول

دانازول برای درمان آندومتریوز (رحم زنان)، بیماری فیبروکیستیک پستان، پستان درد، ژنیکوماستی، اختلالات قاعدگی مانند منوراژی، جلوگیری بعد از نزدیکی مشکوک به حاملگی و در بدنسازی استفاده می‌گردد.

مکانیسم اثر کپسول دانازول

دانازول با توجه به ساختار شیمیایی اش (۱۷ آلفا اتینیل تستوسترون) آگونیست قوی آندروژنها است. دانازول ترشح هورمونهای موسوم به گنادوتروپین های هیپوفیز ( هورمون لوتئینه کننده (LH) و هورمون محرک فولیکولی (FSH)) را مهار می کند لذا در اختلالات هورمونی زنان نیز مؤثر است. همچنین دارای خواص آنابولیک است. اثر ضد استروژن: دارو با مهار تولید گنادوتروپین‌های هیپوفیزی باعث مهار محور هیپوفیز ـ تخمدان می‌شود. این دارو موجب غیر فعال و آتروفی شدن بافتهای سالم و بافتهای نابه‌جای آندومتر می‌شود. همچنین، این دارو سرعت رشد بافتهای غیرطبیعی و گرهی در پستان را در بیماری فیبروسیستیک پستان کاهش می‌دهد. اثر آندروژنی: دانازول غلظت‌های اجزای C1 و C4 کمپلمان را افزایش می‌دهد. در نتیجه، تعداد و شدت حملات ناشی از آنژیوادم ارثی را کاهش می‌دهد. اثر ایمنو ساپرسیو: دارو باعث کاهش سطح ایمنوگلوبین M,G و A می‌شود.

منع مصرف کپسول دانازول

بیماری شدید قلبی یا کلیوی (احتباس الکترولیت و مایعات ناشی از مصرف این دارو ممکن است این حالات را وخیم تر کند)، بیماری کبدی (اختلال در دفع این دارو ممکن است موجب تجمع سمی آن شود)، خونریزی غیرطبیعی دستگاه تناسلی با علت نامشخص (دانازول ممکن است رشد بافتهای سرطانی در پروستات یا پستان را تحریک کند)، زنان حامله و مادران شیرده (مطالعات انجام شده در حیوانات نشان داده است که مصرف آندروژن‌ها در دوران حاملگی موجب عضلانی شدن جنین می‌شود). موارد احتیاط: دارو سبب اثرات آندروژنیک برگشت‌ناپذیر می‌شود. استروئیدهای آنابولیک باعث تغییرات لیپیدهای خون و افزایش احتمال آترواسکلروز می‌شود. مصارف طولانی مدت دارو باعث آدنوم‌های خوش‌خیم کبدی می‌شود. دارو می‌تواند باعث افزایش خوش‌خیم فشار داخل مغز شود (سودوتومورسربری)، بیمار را از نظر علائمی مانند سردرد، تهوع/ استفراغ، تغییرات بینایی و ادم پاپی مانیتور کنید.ترومبوآمبولیسم و وقایع ترومبوتیک به دنبال مصرف دارو گزارش شده است. در موارد دیابت، احتباس مایعات (مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی، کلیوی) بیماریهای کبدی و پورفیری با احتیاط استفاده شود. ایمنی و اثربخشی دارو در کودکان اثبات نشده است. قبل از شروع درمان حتماً تست حاملگی انجام شود، متد غیر هورمونی پیشگیری از بارداری ضمن درمان استفاده شود.

عوارض کلی کپسول دانازول

اعصاب مرکزی: سرگیجه، سردرد، اختلال در به خواب رفتن، خستگی، عصبانیت، رعشه، تحریک‌پذیری، اضطراب، افسردگی، پارستزی، ناپایداری روانی، سودو تومور سربری. قلبی ـ عروقی: افزایش فشارخون. پوست: آکنه، پرمویی، چرب شدن مو یا پوست. چشم: اختلال بینایی. دستگاه گوارش: گاستروآنتریت، تغییر اشتها، یبوست، اسهال، تهوع، استفراغ. کبدی: یرقان برگشت‌پذیر، اختلال کبدی. ادراری ـ تناسلی: هماچوری، اثرات هیپواستروژنیک مثل فلاشینگ، تعریق، واژینیت (شامل خارش، خشکی و سوزش)، خونریزی واژینال، بی‌نظمی قاعدگی، تحریک‌پذیری. سایر عوارض: اسپاسم یا کرامپهای عضلانی، برافروختگی، تعریق، واژینیت، خونریزی مهبلی، ایجاد بی‌نظمی‌های قاعدگی، خیز، افزایش وزن بدن، خشن شدن صدا، بزرگ شدن کلیتوریس، آتروفی بیضه، کاهش اندازه پستان، تغییر میل جنسی.

کپسول دانازول در شیردهی

به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی شدید در شیرخوار، قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو (بسته به اهمیت مصرف دارو در مادر) باید صورت گیرد.

راهنمایی در مورد مصرف کپسول دانازول

1- از آنجایی که مصرف این دارو ممکن است موجب اختلال در عملکرد کبد شود، انجام آزمونهای عملکرد کبد به طور مرتب ضروری است. 2- در درمان آندومتریوز و بیماری فیبروسیستیک پستان، مصرف دانازول باید از دوران قاعدگی شروع شود. 3- قبل از شروع درمان با دانازول، باید احتمال حاملگی رد شود. بیماران زن در طول درمان با دانازول از روشهای مؤثر جلوگیری از حاملگی استفاده کنند. 4- اختلالات ترومبوتیک، ترومبوآمبولیسم، ترومبوز سینوس ساژیتال و سکته مغزی به دنبال مصرف دارو گزارش شده است. 5- مصارف طولانی مدت باعث آدنوم‌های خوش‌خیم کبدی شده که معمولاً بدون علامت بوده ولی ممکن است باعث خونریزی‌های حاد داخل شکمی شوند. تست‌های کبدی بیمار به دقت مانیتور شود. 6- موارد متعددی از افزایش خوش‌خیم فشار داخل مغز به دنبال مصرف دارو گزارش شده است. در صورت بروز ادم پاپی، سردرد، تهوع/ استفراغ، اختلالات بینایی، مصرف دارو متوقف شده و بیمار به نورولوژیست ارجاع شود. 7- قبل از شروع درمان جهت فیبروز کیستیک سینه، سرطان سینه در بیمار رد شود. 8- دانازول را باید هنگامی استفاده کرد،‌ که سایر درمان‌های موجود مؤثر نباشند.1- در طول مصرف دانازول از روشهای غیر هورمونی جلوگیری از حاملگی استفاده کنید، زیرا قرصهای هورمونی جلوگیری کننده از حاملگی ممکن است در طول درمان با این دارو تخمک‌گذاری را متوقف نسازند. 2- در صورت تغییر صدا یا بروز خصوصیات مردانه، مصرف دارو را فوراً قطع کنید. برخی از اثرات آندروژنیک (مانند خشن شدن صدا) ممکن است با قطع مصرف دارو برگشت‌پذیر نباشند. 3- طی مصرف دانازول برای درمان بیماری فیبروسیستیک، پستانها را به طور منظم بررسی کنید. در صورت بزرگ شدن گره‌های پستان در طی درمان، فوراً به پزشک اطلاع دهید. 4- آمنوره معمولاً از 8-6 هفته بعد از درمان با این دارو در زنان بروز می‌کند. 5- پیگیری مرتب مایع منی در مردان ممکن است لازم باشد. 6- به بیمار آموزش دهید تا علائمی مانند تهوع، استفراغ، سردرد، اختلالات بینایی که دال بر سودو تومور سربری می‌باشد را گزارش دهد. مصرف در سالمندان: دانازول در این بیماران باید با احتیاط مصرف شود. مردان سالخورده باید از نظر بروز هیپرتروفی پروستات تحت مراقبت باشند. در صورت بروز نشانه‌های هیپرتروفی پروستات یا کارسینوم پروستات، باید مصرف دانازول قطع شود.

مصرف کپسول دانازول در سالمندان

دانازول در این بیماران باید با احتیاط مصرف شود. مردان سالخورده باید از نظر بروز هیپرتروفی پروستات تحت مراقبت باشند. در صورت بروز نشانه های هیپرتروفی پروستات یا کارسینوم پروستات، باید مصرف دانازول قطع شود. مصرف در شیردهی: به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی شدید در شیرخوار، قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو (بسته به اهمیت مصرف دارو در مادر) باید صورت گیرد.

بیشتر بخوانید : کپسول رولاکس ♥ کپسول روغن ماهی ♥ کپسول رویال ژل ♥ کپسول ریفامپینکپسول رواتینکس

کپسول دانازول ,کپسول دانازول 200,کپسول دانازول برای درمان کیست,کپسول دانازول,کپسول دانازول 100,کپسول دانازول چیست,کپسول دانازول ٢٠٠,کپسول دانازول یو اس پی

کپسول دانازول

توضیحاتی در مورد کپسول دانازول

کپسول دانازول (Danazol) دارویی است که برای مواردی همچون کیست‌های خوش خیم و اختلالات قاعدگی تجویز می‌شود.چاقی، پرمویی و آکنه از عوارض آن است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول دانازول صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

کاربرد کپسول دانازول

دانازول برای درمان آندومتریوز، منوراژی و دیگر اختلالات قاعدگی، کیست های خوش خیم و دردهای دوره ای شدید پستان، ژینکوماستی(در صورتیکه روشهای دیگر غیر مؤثر باشد) و در درمان طولانی مدت آنژیوادم ارثی بکار می رود.

مکانیسم اثر کپسول دانازول

دانازول با مهار آزادشدن گنادوتروپین های هیپوفیز ممکن است محور هیپوفیز-تخمدان را مهار کند. دانازول آزاد شدن LH,FSH را مهار کرده و در نتیجه تولید استروژن تخمدان را کم می کند. همچنین ممکن است مستقیماً تولید استروئیدهای تخمدانی را مهار نماید و به گیرنده های آندروژن، پروژسترون و گلوکورتیکوئید و نیز به گلوبین متصل شونده به کورتیکواستروئید و هورمون های جنسی اتصال یابد و سرعت کلیرانس متابولیک پروژسترون را زیاد کند.

فارماکوکینتیک کپسول دانازول

متابولیسم دارو کبدی و دفع آن کلیوی می باشد. نیمه عمر دارو، تقریباً 5/4 ساعت است. فارماکوکینتیک جذب: مقدار جذب شده به مقدار مصرف بستگی ندارد. دو برابر کردن مقدار مصرف تنها به میزان ۴۰-۳۴ درصد موجب افزایش جذب می شود. پخش: مشخص نیست. متابولیسم: به ۲-هیدروکسی ـ متیل اتیسترون متابولیزه می شود. دفع: مشخص نیست.

منع مصرف کپسول دانازول

در بیماری های شدید کبدی، کلیوی و قلبی بیماری های ترومبوآمبولیک، خونریزی واژینال با علت ناشناخته، تومورهای وابسته به آندروژن و پورفیریا نباید مصرف شود.

عوارض کپسول دانازول

تهوع،سرگیجه، بثورات جلدی، درد پشت، عصبانیت، سردرد، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، گرگرفتگی، کوچک شدن پستان، اسپاسم عضلات اسکلتی، ریزش مو و مقاومت به انسولین از عوارض جانبی مهم دارومی باشند.

تداخل دارویی با کپسول دانازول

دانازول اثر ضدانعقادی داروهای ضدانعقاد کومارینی یا مشتقات اینداندیون را فزایش داده و ممکن است باعث خونریزی شود. همچنین ممکن است با افزایش غلظت قند خون و مقاومت به انسولین با داروهای پایین آورنده قند خون تداخل داشته باشد. افزایش غلظت پلاسمایی و خطر سمیت کلیوی سیکلوسپورین نیز گزارش شده است.

هشدار در مورد مصرف کپسول دانازول

1. در کودکان ، افراد مسن، افزایش غیر طبیعی گلبولهای قرمز، صرع، دیابت، زیادی فشار خون، میگرن، اختلالات لیپوپروتئین و سابقه ترومبوز باید با احتیاط مصرف شود. 2. در صورت بروز صفات ثانویه جنسی مردانه و زنانه، مصرف دارو باید قطع شود ( در صورت مصرف مداوم ممکن است این صفات غیر قابل برگشت باشند.) 3. طی درمان با این دارو، باید از روشهای غیر هورمونی استفاده شود.

توصیه هایی در مورد مصرف کپسول دانازول

1. امکان بروز واکنشهای حساسیت به نور وجود دارد. 2. در صورت وجود احتمال بارداری، دارو را قطع نموده و با پزشک تماس بگیرید. از آنجایی که مصرف این دارو ممکن است موجب اختلال در عملکرد کبد شود، انجام آزمون‌های عملکرد کبد به طور مرتب ضروری است. در صورت بروز صفات ثانویه جنسی مردانه و زنانه مصرف دارو باید قطع شود. مصرف دارو در کودکان و افراد مسن با احتیاط باید مصرف گردد. بیماران زن در طول درمان با این دارو از روش‌های مؤثر جلوگیری از حاملگی استفاده کنند و در صورت باردار بودن مصرف دارو را قطع و با پزشک مشورت کنید. به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی شدید در شیرخوار، قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو (بسته به اهمیت مصرف دارو در مادر) باید صورت گیرد. دارو را باید در دمای 15 الی 30 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

کپسول دانازول چیست

کپسول دانازول (Danazol) برای درمان آندومتریوز (رحم زنان)، بیماری فیبروکیستیک پستان، پستان درد، ژنیکوماستی، اختلالات قاعدگی مانند منوراژی، جلوگیری بعد از نزدیکی مشکوک به حاملگی و همچنین در بدنسازی استفاده می‌گردد. این دارو به صورت کپسول های 100 و 200 میلی گرمی تولید شده و سوخت و ساز آن در کبد صورت می‌گیرد و از طریق مدفوع و ادرار دفع می‌گردد. توجه: در مواردی که بیمار مبتلا به نارسایی‌های قلب ، کبد ، کلیه، دیابت، میگرن و همچنین فشار خون بالا است بهتر است این دارو با احتیاط بیشتر و با مشورت پزشک مورد استفاده قرار گیرد.

مقدار مصرف کپسول دانازول

میزان مصرف این دارو برای بیماری‌های مختلف متفاوت است و باید توسط پزشک و با توجه به نوع بیماری که به آن مبتلا شده‌اید تعیین گردد. الف) آندومتریوز خفیف بزرگسالان: دارو به صورت ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم دو بار در روز خوراکی به مدت ۳ تا ۶ ماه مصرف می شود. درمان ممکن است تا ۹ ماه ادامه یابد. ادامه درمان برحسب پاسخ بیمار است. ب) آندومتریوز متوسط ـ شدید بزرگسالان: دارو به صورت ۴۰۰ میلی گرم دو بار در روز خوراکی به مدت ۳ تا ۶ ماه مصرف می شود. درمان ممکن است تا ۹ ماه ادامه یابد. پ) بیماری فیبروسیستیک پستان بزرگسالان: مقدار mg/day 400-100 در دو مقدار منقسم مصرف می شود و این برنامه درمانی به مدت ۶-۲ ماه به طور مداوم دنبال می شود. ت) پیشگیری از آنژیوادام ارثی بزرگسالان: مقدار ۲۰۰ میلی گرم ۳-۲ بار در روز مصرف می شود تا پاسخ مطلوب به دست آید. مقدار مصرف باید هر ۳-۱ ماه به نصف برسد. در صورت عود بیماری، دوز مجدداً به ۲۰۰ میلی گرم دو بار در روز افزایش یابد. تنظیم دوز با احتیاط صورت گیرد.

مصرف کپسول دانازول

معاینات روتین پستان در طی درمان باید انجام شود. در صورت بزرگ شدن گره‌های پستان در طی درمان، فورا به پزشک اطلاع دهید. در بیماری فیبروکیستیک پستان بیمار را مطلع کنید که درد و ناراحتی معمولا طی ۳-۲ ماه تسکین می‌یابد. همچنین الگوهای قاعدگی ممکن است در طول درمان منظم یا نامنظم باشد. در درمان آندومتریوز و بیماری فیبروسیستیک پستان، مصرف کپسول دانازول باید از دوران قاعدگی شروع شود. در طی مصرف این دارو وزن بیمار باید کنترل شود. تست‌های پایه و دوره‌ای کار کبد باید در همه بیماران انجام شود. از بیماران دیابتی باید تست‌های قندخون به عمل آید. در جوانان باید مایع منی را از نظر حجم، چسبندگی، تحرک و تعداد اسپرم هر ۳ الی ۴ ماه بررسی کرد. در طول درمان و ۶ الی ۸ هفته بعد از درمان یک روش غیرهورمونی جلوگیری از بارداری باید بکار گرفته شود چون تخمک‌گذاری ممکن است سرکوب نشود.

مشخصات کپسول دانازول

دانازول (به انگلیسی: Danazol) رده درمانی: استروئید آنابولیک (آگونیست هورمونهای جنسی مردانه). اشکال دارویی: کپسول . طبقه بندی فارماکولوژیک: آندروژن طبقه بندی درمانی: ضد استروژن، آندروژن طبقه بندی مصرف در بارداری: رده X نام های تجاری: Danogen

موارد مصرف کپسول دانازول

دانازول برای درمان آندومتریوز (رحم زنان)، بیماری فیبروکیستیک پستان، پستان درد، ژنیکوماستی، اختلالات قاعدگی مانند منوراژی، جلوگیری بعد از نزدیکی مشکوک به حاملگی و در بدنسازی استفاده می‌گردد.

مکانیسم اثر کپسول دانازول

دانازول با توجه به ساختار شیمیایی اش (۱۷ آلفا اتینیل تستوسترون) آگونیست قوی آندروژنها است. دانازول ترشح هورمونهای موسوم به گنادوتروپین های هیپوفیز ( هورمون لوتئینه کننده (LH) و هورمون محرک فولیکولی (FSH)) را مهار می کند لذا در اختلالات هورمونی زنان نیز مؤثر است. همچنین دارای خواص آنابولیک است. اثر ضد استروژن: دارو با مهار تولید گنادوتروپین‌های هیپوفیزی باعث مهار محور هیپوفیز ـ تخمدان می‌شود. این دارو موجب غیر فعال و آتروفی شدن بافتهای سالم و بافتهای نابه‌جای آندومتر می‌شود. همچنین، این دارو سرعت رشد بافتهای غیرطبیعی و گرهی در پستان را در بیماری فیبروسیستیک پستان کاهش می‌دهد. اثر آندروژنی: دانازول غلظت‌های اجزای C1 و C4 کمپلمان را افزایش می‌دهد. در نتیجه، تعداد و شدت حملات ناشی از آنژیوادم ارثی را کاهش می‌دهد. اثر ایمنو ساپرسیو: دارو باعث کاهش سطح ایمنوگلوبین M,G و A می‌شود.

منع مصرف کپسول دانازول

بیماری شدید قلبی یا کلیوی (احتباس الکترولیت و مایعات ناشی از مصرف این دارو ممکن است این حالات را وخیم تر کند)، بیماری کبدی (اختلال در دفع این دارو ممکن است موجب تجمع سمی آن شود)، خونریزی غیرطبیعی دستگاه تناسلی با علت نامشخص (دانازول ممکن است رشد بافتهای سرطانی در پروستات یا پستان را تحریک کند)، زنان حامله و مادران شیرده (مطالعات انجام شده در حیوانات نشان داده است که مصرف آندروژن‌ها در دوران حاملگی موجب عضلانی شدن جنین می‌شود). موارد احتیاط: دارو سبب اثرات آندروژنیک برگشت‌ناپذیر می‌شود. استروئیدهای آنابولیک باعث تغییرات لیپیدهای خون و افزایش احتمال آترواسکلروز می‌شود. مصارف طولانی مدت دارو باعث آدنوم‌های خوش‌خیم کبدی می‌شود. دارو می‌تواند باعث افزایش خوش‌خیم فشار داخل مغز شود (سودوتومورسربری)، بیمار را از نظر علائمی مانند سردرد، تهوع/ استفراغ، تغییرات بینایی و ادم پاپی مانیتور کنید.ترومبوآمبولیسم و وقایع ترومبوتیک به دنبال مصرف دارو گزارش شده است. در موارد دیابت، احتباس مایعات (مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی، کلیوی) بیماریهای کبدی و پورفیری با احتیاط استفاده شود. ایمنی و اثربخشی دارو در کودکان اثبات نشده است. قبل از شروع درمان حتماً تست حاملگی انجام شود، متد غیر هورمونی پیشگیری از بارداری ضمن درمان استفاده شود.

عوارض کلی کپسول دانازول

اعصاب مرکزی: سرگیجه، سردرد، اختلال در به خواب رفتن، خستگی، عصبانیت، رعشه، تحریک‌پذیری، اضطراب، افسردگی، پارستزی، ناپایداری روانی، سودو تومور سربری. قلبی ـ عروقی: افزایش فشارخون. پوست: آکنه، پرمویی، چرب شدن مو یا پوست. چشم: اختلال بینایی. دستگاه گوارش: گاستروآنتریت، تغییر اشتها، یبوست، اسهال، تهوع، استفراغ. کبدی: یرقان برگشت‌پذیر، اختلال کبدی. ادراری ـ تناسلی: هماچوری، اثرات هیپواستروژنیک مثل فلاشینگ، تعریق، واژینیت (شامل خارش، خشکی و سوزش)، خونریزی واژینال، بی‌نظمی قاعدگی، تحریک‌پذیری. سایر عوارض: اسپاسم یا کرامپهای عضلانی، برافروختگی، تعریق، واژینیت، خونریزی مهبلی، ایجاد بی‌نظمی‌های قاعدگی، خیز، افزایش وزن بدن، خشن شدن صدا، بزرگ شدن کلیتوریس، آتروفی بیضه، کاهش اندازه پستان، تغییر میل جنسی.

کپسول دانازول در شیردهی

به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی شدید در شیرخوار، قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو (بسته به اهمیت مصرف دارو در مادر) باید صورت گیرد.

راهنمایی در مورد مصرف کپسول دانازول

1- از آنجایی که مصرف این دارو ممکن است موجب اختلال در عملکرد کبد شود، انجام آزمونهای عملکرد کبد به طور مرتب ضروری است. 2- در درمان آندومتریوز و بیماری فیبروسیستیک پستان، مصرف دانازول باید از دوران قاعدگی شروع شود. 3- قبل از شروع درمان با دانازول، باید احتمال حاملگی رد شود. بیماران زن در طول درمان با دانازول از روشهای مؤثر جلوگیری از حاملگی استفاده کنند. 4- اختلالات ترومبوتیک، ترومبوآمبولیسم، ترومبوز سینوس ساژیتال و سکته مغزی به دنبال مصرف دارو گزارش شده است. 5- مصارف طولانی مدت باعث آدنوم‌های خوش‌خیم کبدی شده که معمولاً بدون علامت بوده ولی ممکن است باعث خونریزی‌های حاد داخل شکمی شوند. تست‌های کبدی بیمار به دقت مانیتور شود. 6- موارد متعددی از افزایش خوش‌خیم فشار داخل مغز به دنبال مصرف دارو گزارش شده است. در صورت بروز ادم پاپی، سردرد، تهوع/ استفراغ، اختلالات بینایی، مصرف دارو متوقف شده و بیمار به نورولوژیست ارجاع شود. 7- قبل از شروع درمان جهت فیبروز کیستیک سینه، سرطان سینه در بیمار رد شود. 8- دانازول را باید هنگامی استفاده کرد،‌ که سایر درمان‌های موجود مؤثر نباشند.1- در طول مصرف دانازول از روشهای غیر هورمونی جلوگیری از حاملگی استفاده کنید، زیرا قرصهای هورمونی جلوگیری کننده از حاملگی ممکن است در طول درمان با این دارو تخمک‌گذاری را متوقف نسازند. 2- در صورت تغییر صدا یا بروز خصوصیات مردانه، مصرف دارو را فوراً قطع کنید. برخی از اثرات آندروژنیک (مانند خشن شدن صدا) ممکن است با قطع مصرف دارو برگشت‌پذیر نباشند. 3- طی مصرف دانازول برای درمان بیماری فیبروسیستیک، پستانها را به طور منظم بررسی کنید. در صورت بزرگ شدن گره‌های پستان در طی درمان، فوراً به پزشک اطلاع دهید. 4- آمنوره معمولاً از 8-6 هفته بعد از درمان با این دارو در زنان بروز می‌کند. 5- پیگیری مرتب مایع منی در مردان ممکن است لازم باشد. 6- به بیمار آموزش دهید تا علائمی مانند تهوع، استفراغ، سردرد، اختلالات بینایی که دال بر سودو تومور سربری می‌باشد را گزارش دهد. مصرف در سالمندان: دانازول در این بیماران باید با احتیاط مصرف شود. مردان سالخورده باید از نظر بروز هیپرتروفی پروستات تحت مراقبت باشند. در صورت بروز نشانه‌های هیپرتروفی پروستات یا کارسینوم پروستات، باید مصرف دانازول قطع شود.

مصرف کپسول دانازول در سالمندان

دانازول در این بیماران باید با احتیاط مصرف شود. مردان سالخورده باید از نظر بروز هیپرتروفی پروستات تحت مراقبت باشند. در صورت بروز نشانه های هیپرتروفی پروستات یا کارسینوم پروستات، باید مصرف دانازول قطع شود. مصرف در شیردهی: به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی شدید در شیرخوار، قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو (بسته به اهمیت مصرف دارو در مادر) باید صورت گیرد.

بیشتر بخوانید : کپسول رولاکس ♥ کپسول روغن ماهی ♥ کپسول رویال ژل ♥ کپسول ریفامپینکپسول رواتینکس

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.